Auli Piiparinen

Auli Piiparinen
Koska nyt tarvitaan auliimpi ote.
Slider

Auli Piiparinen

Moi.

Olen 22-vuotias Leppävirran kunnanvaltuutettu, Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja ja tradenomiopiskelija Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Syntynyt Siilinjärvellä, mutta vanhempien töiden perässä vaihtui maisema Leppävirran maaseutuun vuonna 2000. Sydänjuuriani myöten siis savolainen. Rakkaus kotiseutua kohtaan on vain vahvistunut muualla Suomessa opiskellessa ja työskennellessä.

Tällä hetkellä päiväni pohjautuvat työlle valtakunnan politiikan parissa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana. Vaikuttamisen kipinä syttyi jo lukiolaisena, josta ponnistin töihin Lukiolaisten liiton varapuheenjohtajaksi vuonna 2016. Nälkä kasvoi, ja kuntavaalien siintäessä edessä etsin, vertailin ja löysin puolueekseni Keskustan. Puolueen joukkuehenki ja nuorkeskustan arvot kolahtivat. Vaalipäivä koitti ja toimin nyt Leppävirran nuorimpana kunnanvaltuutettuna.

Minulle tasa-arvo, kestävä kehitys ja ihmisyys ovat politiikan teon ytimessä. Rinnalla kulkee talouden mahdollisuudet. Maksuton koulutus on tärkeä pohja, ja avain onnellisuuteen, itsensä kehittämisen ja unelmien toteuttamiseen.  Seuraavilta sukupolvilta tai tältä pallolta emme voi elää tulevaisuutta pois. Siksi minä olen mukana politiikassa.

Vapaa-ajalla juoksen Suomen pystykorvani kanssa metsään lataamaan akkuja. Urheilun lisäksi metsästys ovat rakas harrastus. Lisäksi nautin kaupunkipyöräilystä, kahviloista kera kirjan tai kissan.

TYÖ- JA LUOTTAMUSTOIMIA

2019-2021 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen jäsen
2018-2019 Keskustaopiskelijat ry puheenjohtaja
2018-2019 Keskustan puoluehallituksen jäsen
2017-2021 Leppävirran kunnanvaltuutettu
– Koululautakunnan varapuheenjohtaja
– Virkistysuimala Leppäkerttu Oy:n hallituksen jäsen
– Kunnanhallituksen puheenjohtajan varajäsen
– Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston jäsen
2017 Keskustaopiskelijoiden liittohallituksen jäsen
2017 Linnanmäen kioskityöntekijä
2016 Suomen Lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja
2015-2016 Kotileipomo Seijä Nyyssönen kahvilatyöntekijä
2015 Itä-Suomen lukiolaisten varapuheenjohtaja
2013-2014 Leppävirran lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja

KOULUTUS

2017- tradenomiopiskelija, Haaga-Helia amk (liiketalous)
2015  ylioppilas, Leppävirran lukio