Auli Piiparinen

Auli Piiparinen
Koska nyt tarvitaan auliimpi ote.
Slider

Itä-Suomi

Savo-Karjala vahvana osana Itä-Suomea

Savo-Karjala ei saa pysähtyä, vaan sen pitää pysyä liikkeessä. Jokaisen asukkaan on pystyttävä kulkemaan Savo-Karjalassa sujuvasti ja nopeasti. Raiteilla liikkuvat ketterästi sekä ihmiset että puutavara, kun samalla ihmiset kulkevat töihin ja kotiin teitä pitkin. Hyväkuntoiset tiet ja vilkas raideliikenne ovat tulevaisuuden aluepolitiikan keskiössä.

Suomen poikittaisliikenne on saatava pikaisesti kuntoon. Ihmisten on päästävä liikkumaan vaivattomasti maakuntien välillä. Julkinen liikenne on konkreettinen toimenpide ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja samalla paikallisesti se yhdistää maaseudun ja kaupungin osaksi yhteistä työssäkäyntialuetta.

Pitkien välimatkojen maakunnassa auto on monille välttämätön kulkuväline. Teiden kunnosta huolehtiminen on teko sujuvan arjen  ja ihmisten turvallisuuden puolesta. Savo-Karjalan valtateiden parantaminen on nähtävä investointina tulevaisuuteen. Meidän ei pidä kuitenkaan asetella Savo-Karjalan sisäisiä liikennehankkeita vastakkain, vaan tehtävä rohkeasti yhteistyötä. Naapurien kanssa ei pidä ryhtyä taistelemaan, vaan enemmänkin lyöttäydyttyä yhteen.

Yhä useammasta tankista löytyy tulevaisuudessa biopolttoainetta. Se soveltuu myös nykyisiin polttomoottoriautoihin pienillä muutoksilla.

Tiehankkeiden rinnalla Savo-Karjala tarvitsee nopean kolmen tunnin junayhteyden Joensuun ja Kuopion kautta Helsinkiin. Tämän toteutumiseksi Suomen päätöksentekijöiltä on vaadittava kunnianhimoa Suomen liikennepolitiikkaan. Vaikka paljon euroja nielivät liikennehankkeet eivät toteudu silmänräpäyksessä, päätöksentekijöiden on tehtävä pitkäjänteisesti töitä raiteiden ja teiden puolesta. Vain sitä kautta Savo-Karjala pysyy liikkeessä.