Auli Piiparinen

Auli Piiparinen
Koska nyt tarvitaan auliimpi ote.
Slider

Koulutus

Osaamisen ja koulutuksen voimalla

Suomessa on tehtävä koulutuksen vallankumous. Kattava korkeakouluverkosto on voimavara, joka tuottaa arvokasta tutkimusta yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kehittämiseksi. Kyse ei ole pelkistä tyhjistä korulauseista, johon jokainen puolue sortuu kerrallaan. Tutkimus ja kehitys tarvitsevat nyt lisärahoitusta.

Jokaiselle on taattava tasa-arvoinen mahdollisuus kouluttautua. Koulutus auttaa nostamaan pinteestä, mutta kasvattaa jokaisen omia inhimillisiä voimavaroja. Suomalaista osaamista pitää kyetä päivittämään muuttuvassa maailmassa. Tarvitsemme lisää täydennyskoulutusta ja työelämävalmiuksia, jotta oppiminen ei pääty pelkästään koulun penkille. Ikä ei ole este uuden oppimiselle.

Koulutus ei saa olla kiinni asuinpaikasta tai lompakon paksuudesta, vaan koulutuksen pitää olla aidosti jokaisen saatavilla. Maksuton toisen asteen koulutus pitää olla seuraavan hallituksen tavoite. Koulutus kuuluu jokaisen kotiseudulle ja menestyminen edellyttää ennen kaikkea laadukasta opetusta. Jotta koulutus ei karkaa liian kauas, meidän on oltava kekseliäitä. Toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen välinen yhteistyö on mahdollisuus molemmille.